måndag 16 januari 2012

Vad säger jag, igentligen?

Vad är tecken och signaler, måste det endast vara medvetna radiovågor eller rörelsemönster eller kan det vara något vi visar utan att förstår?
På lektionen läste vi olika texter från ett häfte som hade överskriften "TECKEN OCH SIGNALER" det var blandade texter men alla handlade om hur andra uppfattar våra omedvetna signaler. Många av texterna var från doktors avhandlingar men också från självbiografier, det var framförallt en som drog till sig min uppmärksamhet "TATUERING HANDBOK I KROPPSKONST" av Vince Hemingson. Hans text handlade givetvis om tatueringar men om vad tatueringarna betydde. Det var ett spännande sätt att se på tatueringar, innan tänkte jag endast på "motorcykel knuttar" och "vältränade gangster killar" men tatueringar är inte bara det utan en bild av en personlighet.
Hur som helst, så ska vi använda dessa olika texter för att hitta ett ämne som kan stärkas med hjälp av texterna, det är inte helt enkelt eftersom att det är ett komplicerat område. Dock behöver man ju inte specificera sig utan skriva lite mer generellt om hur människor uppfattar varandra.
Det är ett väldigt intressant område, i min familj hade vi under julen en hetsig diskussion om hur man omedvetet tolkar handslagning. Men vad vi kom överens om var att alla tolkar dem ungefär lika, det som skiljde oss åt var hur man skulle göra för att vissa respekt mm.
Det ska bli spännande att se hur detta fortlöper, ses nästa måndag!
Ps. 50 cent rocks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar