måndag 3 oktober 2011

Vad är kul? på bloggen

Bloggar det finns flera tusen, seriösa politiska bloggar, fashionabla bloggar, sport bloggar det finns i princip hur mycket som helst. Vanligtvis hittar man en blogg som man själv intresseras av. Men ibland anser man att det är roligare att gå in på någon annans blogg, något man inte är intresserad av och göra roliga kommentarer.
Kommentarer kan vara jätteroliga, de kan göra en blogg värd att läsa men de kan också bli för mycket. Att anspela på sex, kön eller sexualläggning kan vara högst opassande, de farliga med dessa kommentarer är att man inte kan notera ironi genom text. En kommentar som man tillfället tycker låter rolig, kan bli uppfattad på ett helt annat sätt i en annan situation.
Så vad är roligt på nätet, just det är svårt att svara på, speciellt med tanke på att det ska tolkas av väldigt många människor. Om man sitter med sina vänner och skriver kommentarer om varandra, så kommer det att vara kul för de förstår varandra, men en anonym kommentar på en okänd persons blogg kan lätt bli fel.
Jag tror att vuxna tar mer allvarligt på kommentarerna än vi barn därför blir det nästan bara en diskussion om en vuxen får se eller läsa kommentaren. Det har nog något med den nya generationen att göra, om man skrev ett taskigt brev förr i värden var det nog mycket värre än en kommentar på internet. Vi har blivit lite mera vana vid att kunna uttrycka oss och i nästa sekund kan alla mina vänner känna till det. När det går så här fort så säger man gärna mycket saker som man egentligen inte skulle ha sagt. Med tanke på att väldigt många gör det så har vi nog också fått överseende med att det egentligen bara är en tom kommentar.
Därför tycker jag att man inte ska läsa de halv vettiga kommentarerna som skrivs, de är bara massor av onödigt tidslöseri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar